• Praten over rouw, scheiding en emoties in Kindertaal.
  • Speels, luchtig en makkelijk!

hulp voor kind bij Rouw, sterven en de dood 

Onderstaand vind je alles wat je nodig hebt om je cliënt goed door een periode van rouw te helpen, maar ook om in KinderTaal over de Dood te praten en kinderen voor te bereiden op een stervensproces. Met kinderen praten over de dood is normaal en kan angst voor de dood voorkomen. We krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken, dus waarom wachten? Praten over de dood is niet moeilijk en 'zwaar' met de Sloompje Slak® producten; Kinderboeken, troostpakketten, posters e.d. die je een concrete tool in handen geven.  Wil je leren hoe je kinderen bij rouw volgens de Sloompje Slak® methode kunt helpen? Volg dan de (online) training voor professionals. Meld je aan voor de Sloompje Slak Nieuwsbrief om verzekerd te zijn van een doorlopend aanbod aan tips, informatie, interessante video's toegespitst op jouw rol als hulpverlener. 

Kinderboeken e.d

E-learning Kind en rouw

Maak kennis met de Sloompje Slak® producten en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn om in gesprek te gaan met kinderen én ouders over de dood, rouw en verlies. De belangrijkste thema's waar kind en ouder bij momenten van verlies door overlijden mee te maken krijgen, komen aan bod tijdens deze E-learning. Wil je op een speelse en laagdrempelige manier ondersteuning bieden aan (kinderen van) bij rouwverwerking?

Dan is de E-learning iets voor jou!

training voor hulpverleners - rouw en verlies bij kinderen

Leer hoe je op een speelse, laagdrempelige en sensitieve wijze kinderen én ouders kunt ondersteunen bij rouw volgens de Sloompje Slak®, het gebroken huis methode. In deze training leer je o.a.  

  • De dood op een speelse manier bespreekbaar maken met kinderen
  • Kinderen ondersteunen bij emotionele processen voor/na overlijden van een dierbare
  • Angst voor de dood verminderen
  • Je eigen ervaringen in te zetten als Kracht i.p.v. valkuil

De training bestaat uit een combinatie van praktijk, theorie (o.a. in de vorm van e-learning), casuïstiek en supervisie. Na deze tra

Leid je medewerkers op tot rouwspecialist bij kinderen

Heb je binnen je organisatie veel te maken met (kinderen van) bij rouw (verwerking)? Zorg dan goed voor je medewerkers en voorkom uitval. Verliessituaties kunnen veel vragen van een professional. Belangrijk is het dan ook om je medewerkers niet alleen te scholen in kennis, maar vooral ook in zelfreflectie. Tijdens onze incompany training besteden we daar aandacht aan. In de hulpverlening ben je immers zelf het instrument. Hoe behoud je je eigen energie, bewaak je grenzen, waar liggen je eigen triggerpunten en hoe haal je voldoening uit vaak verdrietige, pijnlijke verliessituaties? Zo geef je én de best mogelijke hulp én hou je je medewerkers gezond en gemotiveerd!

Informeer naar de mogelijkheden voor een inspirerende incompany training.