hulp voor kind bij Rouw, sterven en de dood 

Onderstaand vind je alles wat je nodig hebt om je cliënt/leerling goed door een periode van rouw te helpen, maar ook om in KinderTaal over de Dood te praten en kinderen voor te bereiden op een stervensproces. Met kinderen praten over de dood is normaal en kan angst voor de dood verminderen. We krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken, dus waarom wachten? Praten over de dood is niet moeilijk en 'zwaar' met de Sloompje Slak® producten; Kinderboeken, troostpakketten, posters e.d. die je een concrete tool in handen geven.  Wil je leren hoe je kinderen bij rouw volgens de Sloompje Slak® methode kunt helpen? Volg dan een van de trainingen voor professionals. Meld je aan voor de Sloompje Slak Nieuwsbrief om verzekerd te zijn van een doorlopend aanbod aan tips, informatie, interessante video's toegespitst op jouw rol als professional. 

Kinderboeken e.d

scholing voor professionals - rouw en verlies bij kinderen

Leer hoe je op een speelse, laagdrempelige en sensitieve wijze kinderen én ouders kunt ondersteunen bij rouw en stervensprocessen volgens de Sloompje Slak® & de Kracht van Aanraking methode. In de 2-daagse training 'Praten over de Dood met kinderen' leer je o.a.  

  • De dood op een speelse manier bespreekbaar maken met kinderen
  • Kinderen én ouders ondersteunen bij emotionele processen voor/na overlijden van een dierbare
  • Angst voor de dood verminderen
  • Je eigen ervaringen in te zetten als Kracht i.p.v. valkuil

De training bestaat uit een combinatie van praktijk, theorie en casuïstiek. Meer informatie vind je via onderstaande knop.

E-learning: Praten met Kinderen over de dood en rouw

Maak kennis met de Sloompje Slak® producten en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn om in gesprek te gaan met kinderen én ouders over de dood, rouw en verlies. De belangrijkste thema's waar kind en ouder bij momenten van verlies door overlijden mee te maken krijgen, komen aan bod tijdens deze E-learning. Wil je op een speelse en laagdrempelige manier ondersteuning bieden aan (kinderen van) bij rouwverwerking?

Dan is de E-learning iets voor jou!

Leid je medewerkers op tot rouwspecialist bij kinderen

Heb je binnen je organisatie veel te maken met kinderen en/of ouders bij ziekte, sterven en rouw (verwerking)? Zorg dan goed voor je medewerkers en voorkom uitval. Verliessituaties kunnen veel vragen van een professional. Belangrijk is het dan ook om je medewerkers niet alleen te scholen in kennis, maar vooral ook in zelfreflectie. Tijdens onze incompany training besteden we daar aandacht aan. In dit werkveld ben je immers zelf het instrument. Hoe behoud je je eigen energie, bewaak je grenzen, waar liggen je eigen triggerpunten en hoe haal je voldoening uit vaak verdrietige, pijnlijke verliessituaties? Zo geef je én de best mogelijke hulp én hou je je medewerkers gezond en gemotiveerd!

Informeer naar de mogelijkheden voor een inspirerende Incompany training.