leer de taal van kinderen spreken

Op deze pagina hebben we een selectie van onze KinderTaal-materialen voor je klaar gezet. Wil je meer? Klik HIER.

Blog

3 Tips: praten met een kind over emoties

en alles wat hem/haar verder nog bezig houdt. Kinderen spelen en verwerken van nature in spel. Spel is dan ook een ideale ingang om op laagdrempelige manier over (lastigere) onderwerpen te ‘praten’. Want ‘praten’ kun je met kinderen op heel veel manieren. Waarom moet het op een saaie manier met alleen maar woorden? Als het zoveel leuker, spannender en ongedwongener kan. Dino’s kunnen ook doodgaan. Een gezin hebben, verdriet voelen of juist helemaal geen verdriet willen voelen en daarom zo boos naar anderen doen. 

Lees meer »

Video

In deze korte video neem ik je mee in de kracht van spel. Laat je inspireren!

Opdracht

Daag jezelf deze week eens uit om minder woorden te gebruiken als je in gesprek bent met een kind. Tel tot 10 op het moment dat je eigenlijk verbaal wil reageren op een kind en kijk eens wat de stilte jullie brengt. Vertelt het kind in die stilte nog iets uit zichzelf? Valt jouw oog ineens op de lichaamstaal van het kind,  ontstaat er een diepere verbinding in de stilte en/of zorgt het wellicht voor een nieuwe ingeving? Laat je verrassen. 

Stilte in contact geeft ruimte. Niet alleen kinderen hebben ruimte nodig (omdat hun verwerkingssnelheid vaak nog iets lager ligt), maar ook onze intuïtie is blij met stiltes omdat het dan de ruimte krijgt. Werken met hoofd én intuïtie brengt je magische momenten met kinderen! Het maakt werken met kinderen zoveel dynamischer en makkelijker. Enjoy.

praten met kinderen wordt nog makkelijker met