• Praten over rouw, scheiding en emoties in Kindertaal.
  • Speels, luchtig en makkelijk!

Beste leerkracht/onderwijs expert

Welkom in de wereld van Sloompje Slak®.

De plek waar Sloompje Slak® en ik onze kennis en ervaring op het gebied van rouw, scheiding, emoties en Kindertaal samen brengen. Vanuit de gedachte ‘Leer niet alleen in de schoolbanken, maar van alles wat het leven je brengt’ schrijven we kinderboeken en ontwikkelen we (therapeutisch) spel- en gespreksmateriaal dat daar bij aansluit. Daarnaast hebben we ook (Online) cursussen voor JOU! Bij al onze producten staan Geborgenheid, Zachtheid, Speelsheid en Verbinding vanuit het hart centraal. Wil je alles uit de Sloompje Slak® producten halen en je leerling zo goed mogelijk helpen? Volg dan de e-cursus over het thema/product waar je mee aan de slag wil. Leer meer over scheiding en rouw bij kinderen en hoe Sloompje Slak® je leerling daarbij kan helpen. Of ontdek hoe je de SlooMoji kaarten in de klas kunt gebruiken om 'praten' over emoties leuk te maken. Is je interesse gewekt? Kijk dan hieronder welke producten en cursussen we voor je in de aanbieding hebben!

Ik wil kinderen helpen bij Scheiding

Kinderboek

Op een dag wordt Sloompje Slak® wakker en ontdekt dat haar slakkenhuis in tweeën is gebroken. Dat is schrikken! Vlug probeert ze haar huis te lijmen. Het lukt, maar Lees meer ...

Werkboek

Het werkboek geeft je leerling een eigen plek om zijn/haar proces van de scheiding vorm te geven. Het geeft je concrete tools en opdrachten om je leerling te ondersteunen, inclusief emotie kaarten. Breng het gesprek op gang op een speelse wijze. Ik wil meer weten...

E-cursus Scheiden met Sloompje: Onderwijs

In vrijwel iedere klas zit wel een kind dat gescheiden ouders heeft. De kans dat je als leerkracht met dit thema te maken krijgt is dan ook groot. Kom beslagen ten ijs met deze E-cursus!  Ik wil meer weten!

Individuele Brainstorm sessie

Een heel uur waarin jij de tijd krijgt om met mij van gedachte te wisselen. Heb je vaak te maken met gescheiden ouders en vind je het telkens weer lastig hoe je hier toe te verhouden? Ik kijk graag met je mee. Zowel online als fysieke variant (Locatie Horn) mogelijk. Plan direct je afspraak in de online planner!

rouw en de Dood-normaal maken in de klas

Kinderboek

‘Sloompje Slak, knipoog van de sterren’ is een verhaal over over rouw en rouwverwerking. Als Sloompjes vriendin Vivi te horen krijgt dat ze doodgaat voelen de vrienden zich verdrietig en bang. Ze ontdekken echter dat de dood niet het einde betekent en dat hun afscheid niet definitief is. Lees meer ...

Troostpakket Rouw in de klas

Met dit unieke Sloompje Slak® Troostpakket heb je alles in huis om je leerling op speelse wijze troost te bieden en samen het proces van rouw aan te gaan. Het Sloompje Slak® Troostpakket voor in de Klas bevat een kinderboek, lees meer ...

Troostknuffel

Wat is er meer troostend voor een kind dan een knuffel? Geef je leerling gedurende de schooldag troost door: even te knuffelen met Sloompje, zijn zorgen met Sloompje te delen of door een briefje of tekening in haar slakkenhuis te doen. Laat Sloompje antwoord geven als het kind dat moeilijk vindt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik wil een knuffel in mijn klas! 

E-cursus Dood-Normaal met Sloompje: Onderwijs

De dood hoort bij het leven. We krijgen er allemaal mee te maken. Dat praten over de dood lastig is. Dat het een 'zwaar' onderwerp is waar we kinderen beter niet mee kunnen belasten, is VERLEDEN TIJD! Met Sloompje Slak® maak je praten over de dood luchtiger, speels en laagdrempelig. Weten hoe? Volg de E-cursus

Individuele Brainstorm sessie

Wil je een specifieke situatie aan me voorleggen, met me sparren of heb je na de E-cursus nog vragen? Maak rechtstreeks een afspraak met mij via de online planner. Maak direct een afspraak

Videoreeks Kinderen & De dood *Gratis

Laat je GRATIS inspireren door de verschillende ervaringen en visies van professionals en ervaringsdeskundigen in de videoreeks Kinderen & De dood. Wil je geen video missen? Abonneer je dan op het YouTube kanaal. 

Ik wil 'praten' over Emoties in de klas

Gesprekskaarten

In de kring, als dagopening, tijdens een oudergesprek, groepsopdracht of een 1 op 1 moment met een leerling. Je kunt de SlooMoji kaarten op ontelbare momenten en manieren in zetten. Ik wil emoties ook een plek geven in mijn klas! 

Gespreksknuffel

Sloompje Slak® heeft haar slakkenhuis opgeruimd voor jouw SlooMoji kaarten! Stop ze er maar in en zet Sloompje gezellig op tafel of geef haar rond in de kring. Grabbel een kaartje en beantwoord de vraag. Je kunt, als je zelf het antwoord niet weet, ook Sloompje de vraag laten beantwoorden. Ik wil een gespreksknuffel!

E-cursus Take it SlooMoji: Onderwijs

Je leert over het belang van emoties en hoe die met behulp van de SlooMoji kaarten laagdrempelig en speels een plek te geven in je lesdag. Je emoties delen in de klas maakt veerkrachtig en versterkt de onderlinge band. Ik wil waardevolle tips ontvangen en de SlooMoji kaarten effectief gaan gebruiken in de klas!

Brainstormsessie

Je wil meer tijd voor emoties maken in je klas.Misschien wil je zelfs een echte emotieles inbouwen in het lesprogramma. Super! Laten we samen bekijken hoe je dat het beste kunt vormgeven en waar je op kunt letten. Jouw expertise als leraar gecombineerd met mijn kennis als therapeut en auteur en Sloompjes expertise in Kindertaal maakt dat we vast een heel eind komen samen. Plan eenvoudig zelf je afspraak in.

 

Emoties verbinden vanuit het hart

In de moeilijke momenten in ons leven liggen kansen voor groei verborgen. 

Dus... laten we kinderen leren dat emoties normaal zijn en bij het leven horen. Dat 'praten' over emoties niet saai hoeft te zijn en juist voor verbinding zorgt.  Dat in kwetsbaarheid vaak je grootste kracht zit én veel 'grote mensen' dat ook weer mogen leren ;) 

Ontdek het gehele aanbod aan Sloompje Slak® producten in de webshop.

Ik wens je veel plezier met rondkijken in onze wereld.  Heb je behoefte aan advies op maat, wil je een lezing organiseren of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor (incompany) trainingen? Neem dan vrijblijvend contact op via info@sloompjeslak.nl  of 06-44009641.

Wil je meer weten over mij? Dat kan hier.