• Praten over rouw, scheiding en emoties in Kindertaal.
  • Speels, luchtig en makkelijk!

Beste Hulpverlener,

Welkom in de wereld van Sloompje Slak®.

De plek waar Sloompje Slak® en ik onze kennis en ervaring op het gebied van rouw, scheiding, emoties en Kindertaal samen brengen. We schrijven kinderboeken en ontwikkelen (therapeutisch) spel- en gespreksmateriaal waarbij Geborgenheid, Zachtheid, Speelsheid, het perspectief van het Kind en Verbinding vanuit het hart centraal staan. Daarnaast hebben we ook (Online) cursussen voor JOU! Haal alles uit de Sloompje Slak® producten en help kinderen op speelse wijze veerkrachtig om te gaan met het leven. Kijk snel verder wat we voor je in de aanbieding hebben!

Ik wil kinderen helpen bij Scheiding

Kinderboek

Op een dag wordt Sloompje Slak® wakker en ontdekt dat haar slakkenhuis in tweeën is gebroken. Dat is schrikken! Vlug probeert ze haar huis te lijmen. Het lukt, maar Lees meer ...

Werkboek

Het werkboek geeft het kind een eigen plek om zijn/haar proces van de scheiding vorm te geven. Het geeft je concrete tools en opdrachten om het kind te ondersteunen, inclusief emotie kaarten. Breng het gesprek op gang op een speelse wijze. Ik wil meer weten...

E-cursus Scheiden met Sloompje: Hulpverlening

Wil je alles uit het boek Sloompje Slak® het gebroken huis halen en je cliënt zo goed mogelijk helpen? Volg dan de e-cursus. Leer meer over scheiding bij kinderen en hoe Sloompje Slak® je daar in coaching- of therapiesessie bij kan helpen. Ik wil er mee aan de slag!

Individuele Brainstorm sessie

Een heel uur waarin jij de tijd krijgt om met mij van gedachte te wisselen.Te sparren. Heb je vaak te maken met gescheiden ouders en vind je het telkens weer lastig hoe je hier toe te verhouden? Ik kijk graag met je mee. Zowel online als fysieke variant (Locatie Horn) mogelijk. Plan direct je afspraak in de online planner!

ik wil rouw en Dood-normaal maken

Kinderboek

‘Sloompje Slak, knipoog van de sterren’ is een verhaal over over rouw en rouwverwerking. Als Sloompjes vriendin Vivi te horen krijgt dat ze doodgaat voelen de vrienden zich verdrietig en bang. Ze ontdekken echter dat de dood niet het einde betekent en dat hun afscheid niet definitief is. Lees meer ...

Troostknuffel

Wat is er meer troostend voor een kind dan een knuffel?  De Sloompje Slak® Troostknuffel straalt zachtheid en vrolijkheid uit. Geef hem een plekje in je therapieruimte en nodig kinderen uit om hun zorgen met Sloompje te delen door tegen haar te praten of een briefje/tekening in haar slakkenhuis te doen. Ik wil een knuffel in mijn praktijk! 

E-cursus Dood-Normaal met Sloompje: Hulpverlening

De dood hoort bij het leven. We krijgen er allemaal mee te maken. Dat praten over de dood lastig is. Dat het een 'zwaar' onderwerp is waar we kinderen beter niet mee kunnen belasten, is VERLEDEN TIJD! Met Sloompje Slak® maak je praten over de dood luchtiger, speels en laagdrempelig. Weten hoe? Volg dan deze e-cursus.

Individuele Brainstorm sessie

Wil je een specifieke situatie aan me voorleggen, met me sparren of heb je na de E-cursus nog vragen? Maak rechtstreeks een afspraak met mij via de online planner.  

Videoreeks Kinderen & De dood *Gratis

Laat je GRATIS inspireren door de verschillende ervaringen en visies van professionals en ervaringsdeskundigen in de videoreeks Kinderen & De dood. Wil je geen video missen? Abonneer je dan op het YouTube kanaal. 

Ik wil 'praten' over Emoties 

Gesprekskaarten

In therapie en coaching met het kind. Tijdens een oudergesprek. Bij emotieregulatie, rouw, scheiding en/of ziekte. Als dagkaartje of gericht ingezet bij een probleem(situatie). Je kunt de SlooMoji kaarten op ontelbare momenten en manieren in zetten. Ik wil de SlooMoji gesprekskaarten gebruiken! 

Gespreksknuffel

Sloompje Slak® heeft haar slakkenhuis speciaal opgeruimd voor jou! Stop de SlooMoji kaarten erin en maak van haar slakkenhuis een 'grabbel-huis'. Of laat een kind zijn zorgen erin stoppen. Vindt een kind het (te) spannend om met je (over emoties) te praten? Laat Sloompje maar antwoord geven, lekker veilig!  Ik wil een gespreksknuffel!

E-cursus Take it SlooMoji: Hulpverlening

'Praten'over emoties kan leuk zijn. Leer kinderen en hun ouders, samen met Sloompje Slak®, waarom emoties waardevol zijn en hoe ze die laagdrempelig en speels een plek kunnen geven in hun gezin. Deze e-cursus neemt je mee in de Wereld van Sloompje Slak® en hoe je kinderen spelenderwijs kunt helpen bij emotionele problemen! Lees meer

Individuele Brainstorm sessie

Een heel uur waarin jij de tijd krijgt om met mij van gedachte te wisselen. Stel al je vragen of bespreek een casus. Ik kijk graag met je mee. Zowel online als fysieke variant (Locatie Horn) mogelijk. Plan direct je afspraak in de online planner!

 

Emoties verbinden vanuit het hart

In de moeilijke momenten in ons leven liggen kansen voor groei verborgen. 

Dus... laten we kinderen leren dat emoties normaal zijn en bij het leven horen. Dat 'praten' over emoties niet saai hoeft te zijn en juist voor verbinding zorgt.  Dat in kwetsbaarheid vaak je grootste kracht zit én veel 'grote mensen' dat ook weer mogen leren ;) 

Ontdek het gehele aanbod aan Sloompje Slak® producten in de webshop.

Ik wens je veel plezier met rondkijken in onze wereld.  Heb je behoefte aan advies op maat, wil je sparren over een casus of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor (incompany) trainingen? Neem dan vrijblijvend contact op via info@sloompjeslak.nl  of 06-44009641.

Wil je meer weten over mij? Dat kan hier.