Hoi, Leuk dat je er bent!

Ik ben Sloompje Slak® en dit is mijn knuffelkonijn: Nijn. Samen met Nijn beleef ik heel veel avonturen. In die avonturen voel ik van alles. Toen mijn huis in twee stukken gebroken was, voelde ik me soms ineens boos. En die keer dat ik helemaal alleen door het grote donkere bos kroop, voelde ik me erg bang. Verdrietig heb ik me vooral gevoeld toen mijn vriendin Vivi dood ging. Gelukkig kan ik al die emoties delen met Nijn en mijn lieve vrienden. Als ik met mijn vrienden tikkertje doe, word ik bijna altijd weer vrolijk! Over al die avonturen kun je lezen in mijn boeken. Wil je alvast een stukje daarvan horen? Klik dan hieronder op het driehoekje. 

Als je iemand mist die doodgegaan is

lees dan dit gedicht van Vivi;

'Als de sterren en de maan

aan de hemel staan.

Denk dan aan mij.

Ik ben heel dichtbij 

en stuur jou

omdat ik zoveel van je hou

een knipoog van de sterren'

Want weet je; iemand die dood is, is niet helemaal weg. Liefde sterft nooit en zoals Vivi zegt: "Tot ooit." Uit kinderboek Sloompje Slak, knipoog van de sterren.

Onderaan deze pagina vind je nog meer mooie dingen die je kunnen helpen als je iemand mist of die troost kunnen bieden aan iemand anders die iemand mist.

Luister een stukje uit 'Knipoog van de sterren'

Luister een stukje uit 'Het gebroken huis'

Als je ouders gaan scheiden

Verandert er veel, maar 1 ding blijft hetzelfde: De liefde van je ouders voor jou! Dat papa en mama niet meer in 1 huis willen wonen, betekent meestal dat ze niet meer zo veel liefde voor elkaar voelen. Maar de liefde voor jou blijft hetzelfde. Ze blijven ALTIJD jouw ouders. 

Toch kan het wel eens lastig zijn om gescheiden ouders te hebben en in 2 huizen te wonen. Sloompje heeft ook zoiets meegemaakt in het avontuur 'Het gebroken huis'. Ze vertelde haar knuffelkonijn dan altijd hoe ze zich voelde en deed leuke dingen met haar vrienden. Misschien helpt jou dat ook wel. Probeer maar eens.

Fanpost

Ik vind het ontzettend leuk dat jullie allemaal mooie tekeningen en foto's van mij, mijn vrienden en familie maken! Daarom heb ik er hier een speciale plek voor gemaakt. Hieronder vind je een aantal tekeningen die ik van jullie gekregen heb.

klaar voor een knuffel?

Ken je mijn vrienden al?

Op deze pagina vind je ook een aantal van mijn vrienden. Als je op hen klikt,  kun je meer over hen te weten komen. Probeer maar eens!