Instructievideo praten met platen bij scheiding

Tof dat je de Sloompje Slak® Praat Platen bij Scheiding hebt gekocht. De instructievideo is een voorproefje op de Dagworkshop. In de video laat ik zien hoe je met de platen in KinderTaal kunt 'praten' over de belangrijkste momenten in het proces van scheiding. Praten over 'moeilijke' onderwerpen en emoties wordt makkelijk met deze set!  De mogelijkheden zijn eindeloos. Gebruik je creativiteit!

Luisterverhalen bij Praat Platen

De geluidsfragmenten zijn, zoals je ziet, gekoppeld aan de verschillende thema's die op de Praat Platen staan. De thema's op de platen stellen de onderwerpen/momenten centraal die zowel Sloompje Slak als kinderen van gescheiden ouders tegenkomen in hun proces.

Klik op het geluidsfragment dat hoort bij de Praat Plaat die je wil bespreken met het kind en luister samen naar het avontuur dat Sloompje beleefd heeft. Zo krijg je spelenderwijs en laagdrempelig een ingang om over bepaalde onderwerpen te praten.  

EXTRA TIP: De platen zijn ook super effectief voor psycho-educatie en oudergesprekken!

De Scheiding

Huis lijmen

Kwetsbaarheid

Emotionele veiligheid

Afscheid nemen

Herinneringen

Loyaliteit

Oudercommunicatie

Opkomen voor jezelf

De nieuwe situatie

Afleiding - Coping

Geruststellende gedachten - Coping

Sociale steun - Coping

Actief aanpakken - Coping

Vermijden - Coping

Emoties uiten - coping

Machteloos/passief - Coping

Dagworkshop: Expert in praten met platen bij scheiding 

Tijdens de Dagworkshop verkennen we de diverse toepassingen van de Praat Platen verder. We gaan aan de slag met het gebruik en meerwaarde in gesprekken met zowel kind áls ouder. Een inspirerende dag vol praktijk, casuïstiek en (spel)plezier! Verdere praktische informatie over de dagworkshop ontvang je per e-mail. 

De online Masterclass Vechtscheiding

Heb je het volledige pakket in één keer aangekocht; Praat Platen + Dagworkshop + Masterclass Vechtscheiding? Dan krijg je via onderstaande button toegang tot de online leeromgeving.

ook toegang tot de masterclass vechtscheiding krijgen?