Hoe een verlieservaring je intuïtie kan versterken

Ken je dat gevoel? Dat diepe, bijna instinctieve weten dat je iets moet doen, dat je ergens naartoe moet gaan, of juist moet vermijden? Dat is je intuïtie die fluistert, schreeuwt, soms zelfs schreeuwt als een alarmbel. Maar waarom lijkt het alsof we steeds minder naar die innerlijke stem luisteren naarmate we ouder worden?

 

Wel, de samenleving, onze opvoeding, onze scholing, ze duwen ons steeds meer in de armen van de ratio. Resultaten zijn belangrijk, denken is onze kompas. Maar wat als ik je vertel dat er een andere manier is? Een manier die misschien meer in lijn ligt met wie we werkelijk zijn, die ons kan helpen om meer vreugde, betekenis en richting in ons leven te vinden?

Vaak is het pas na een grote gebeurtenis, zoals het verlies van een dierbare, dat we ons opnieuw gaan afvragen wie we zijn en wat we willen. Het is alsof we gedwongen worden om naar binnen te kijken, om te reflecteren. En in die momenten van bezinning komt onze intuïtie vaak naar voren, als een licht in de duisternis.

Terug naar je intuïtie: Luisteren naar je innerlijke stem

Maar wat is intuïtie eigenlijk?

Het is dat stemmetje, die gedachte die opkomt net voor je gaat nadenken. Het is een gevoel, een beeld, een weten dat je niet altijd kunt verklaren. En ja, het kan verwarrend zijn. Maar door het bewust op te merken en te oefenen, ontdek je dat je intuïtie er altijd is geweest, als een oude vriend die op je wachtte om weer herinnerd te worden.

 

Hoe kun je je intuïtie gebruiken als kompas in het leven? Begin met het opmerken van de tekens die je krijgt. Deze zijn vaak subtiel, anders dan de verbale gesprekken die we gewend zijn. Misschien zijn het herhalingen, veren op je pad, dubbele getallen, geluiden, of zelfs knipperende lampen. Als je durft te vertrouwen op je intuïtie, zul je merken dat deze tekens steeds duidelijker worden.

Afbeelding van <a href="https://pixabay.com/nl/users/kaigraphick-1539938/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1014986">Tongpradit Charoenphon</a> via <a href="https://pixabay.com/nl//?utm_source=link-attribution&

Eerst geloven, dan zien

Het is een proces van geloven en vertrouwen. Durf te geloven in je innerlijke stem, en je zult zien dat het universum je antwoorden geeft, soms in de meest onverwachte vormen.

 

Er zijn talloze boeken geschreven over spirituele ervaringen die je kunnen helpen om van 'eerst zien, dan geloven' naar 'eerst geloven, dan zien' te gaan. Laat je inspireren, maar vertrouw vooral op je eigen ervaringen. Enkele boeken die ik van harte kan aanbevelen/die in mijn boekenkast staan zijn;

– Denise Linn – Tekens van het universum

– Eben Alexander – Na dit leven

– Gaye Muir – Doden zoeken contact

– Marie Claire van der Bruggen – Sprookje van de dood

– Pim van Lommel – Eindeloos Bewustzijn

- Claudia Hass - Sloompje Slak, knipoog van de sterren

 

Dus laten we beginnen met het herinneren en vertrouwen op onze intuïtie. Het is de sleutel tot het herstellen en terugveren in onze eigen kracht, zelfs in tijden van verlies. Het is tijd om weer te luisteren naar dat diepe, innerlijke weten dat ons al die tijd heeft geleid. Ontdek hoe je door je intuïtie een grotere plek te geven in je werk nóg betere zorg/hulp kunt verlenen!  

Wil je zelf wat extra hulp bij het versterken van je intuïtie of een zetje in de goede richting? Ik help je graag met een persoonlijke reading/boodschap op afstand.