• Praten over rouw, scheiding en emoties in Kindertaal.
  • Speels, luchtig en makkelijk!

kinderen en ouders bij scheiding helpen 

Onderstaand vind je alles wat je nodig hebt om je cliënt/leerling goed door de scheiding te helpen; Kinderboeken, gesprekskaarten e.d. die je een concrete tool in handen geven om met kind én ouder te 'praten' over de scheiding. Leer kinderen en ouders beter begrijpen en begeleiden bij scheiding met de E-learning of verdiepende training voor professionals. Meld je aan voor de Sloompje Slak® Nieuwsbrief om verzekerd te zijn van een doorlopend aanbod aan tips, informatie, interessante video's toegespitst op jouw rol als professional bij het werken met kinderen en hun gescheiden ouders. 

Kinderboeken 

E-learning : Hoe praat je met kinderen over scheiding

Maak kennis met de Sloompje Slak®  producten en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn om in gesprek te gaan met kinderen én ouders over scheiding. De belangrijkste thema's waar kind en ouder bij scheiding mee te maken krijgen, komen aan bod tijdens deze E-learning. Wil je op een speelse en laagdrempelige manier ondersteuning bieden aan (kinderen van) gescheiden ouders?

Dan is de E-learning iets voor jou!

training voor professionals - Kind en scheiding

Heb je binnen je organisatie veel te maken met (kinderen van) gescheiden ouders? Zorg dan goed voor je medewerkers en voorkom uitval. Scheidingssituaties kunnen veel vragen van een professional. Belangrijk is het dan ook om je medewerkers niet alleen te scholen in kennis, maar vooral ook in zelfreflectie. Tijdens onze incompany training besteden we daar aandacht aan. In dit werkveld ben je immers zelf het instrument. Hoe behoud je je eigen energie, bewaak je grenzen, waar liggen je eigen triggerpunten en hoe haal je voldoening uit vaak complexe gezinssystemen? Zo geef je én de best mogelijke hulp én hou je je medewerkers gezond en gemotiveerd!

Leer hoe je op een speelse, laagdrempelige en sensitieve wijze kinderen én ouders kunt ondersteunen bij scheiding volgens de Sloompje Slak®, het gebroken huis methode. In deze training leer je o.a.  

  • Hoe je het kind centraal kunt stellen
  • Hoe je jezelf staande houdt binnen dergelijke (vaak complexe) gezinssystemen.
  • Werken met de thema’s uit het boek en werkboek Sloompje Slak®, het gebroken huis
  • Duplo als taal in gesprek met ouders én kind in te zetten

De training bestaat uit een combinatie van praktijk, theorie (o.a. in de vorm van e-learning), casuïstiek en supervisie. 

Informeer naar de mogelijkheden voor een inspirerende incompany training.