Kinderen en emoties

Op deze pagina hebben we een selectie van onze materialen over Kinderen & EMOTIES  voor je klaar gezet. Wil je meer? Klik HIER.

Blog

Muziek spreekt voor zich

Dit liedje nodigt uit om het gesprek over emoties te openen. Wanneer voel jij je zo blij? Laat het horen aan iemand om hem/haar op te vrolijken. Of vraag naar de momenten die juist helemaal anders voelen dan bij dit liedje. Zoek samen naar een liedje dat bij een andere emotie past. Tal van mogelijkheden. Laat de muziek je helpen om met kinderen te 'praten'.

aan de slag met het kind - emoties afvoeren

Leer kinderen hoe ze emoties en spanning kunnen afvoeren uit hun lichaam/systeem, hetgeen kan helpen bij voorkomen van fysieke klachten, moeilijk of terugtrek-gedrag. Je kunt dit met het kind samen doen de eerste keer of het kind dit zelf laten doen.

Potje open 

Pak de voet van het kind vast. Druk met je vinger in het midden van de voetzool. Vraag het kind in gedachten een rondje eromheen te tekenen. Vervolgens de deksel van een pot pasta (pindakaas, jam of wat dan ook) erop te laten klikken. Die draaien jullie dan in gedachten open en gooien jullie weg. Herhaal dit bij de andere voet. Nu kan de energie, de opgeslagen spanning, via de voetchakra's uit het lijf stromen. Vraag de aarde om dit voor het kind op te ruimen.

Na wat herhaling, zal het kind dit ook zelf kunnen doen. Deze oefeningen kun je uiteraard ook bij jezelf toepassen!

Interessant materiaal voor kinderen en emoties