• Praten over rouw, scheiding en emoties in Kindertaal.
  • Speels, luchtig en makkelijk!

begeleid kinderen bij scheiding op school

Onderstaand vind je alles wat je nodig hebt om je leerling goed door de scheiding te helpen; Kinderboeken, gesprekskaarten e.d. die je een concrete tool in handen geven om met je leerling te 'praten' over de scheiding. Leer je leerling beter begrijpen met de verdiepende training voor professionals. Meld je aan voor de Sloompje Slak Nieuwsbrief om verzekerd te zijn van een doorlopend aanbod aan tips, informatie, interessante video's toegespitst op jouw rol als leerkracht van kinderen van gescheiden ouders. Of stel je vraag aan de Expert

Kinderboeken 

training voor leerkrachten / onderwijs

In de training Scheiden met Sloompje leer je hoe je op een speelse, laagdrempelige en sensitieve wijze kinderen kunt ondersteunen bij scheiding volgens de Sloompje Slak®, het gebroken huis methode. In deze 2 daagse training leer je o.a.  

  • Hoe je het kind centraal kunt stellen
  • Hoe je jezelf staande houdt binnen dergelijke (vaak complexe) gezinssystemen.
  • Werken met de thema’s uit het boek en werkboek Sloompje Slak®, het gebroken huis
  • Duplo als taal in gesprek met ouders én kind in te zetten

Lees verder

of organiseer binnen je organisatie een...

Hulp van een expert

Heeft je leerling het lastig met de scheiding en/of zit hij/zij niet lekker in zijn vel én heb jij behoefte aan de blik van een collega professional? Stel hier je vraag aan de expert en ontvang binnen 2 werkdagen een persoonlijk antwoord. 

Hoewel uw vraag met de grootste zorgvuldigheid en expertise wordt behandeld, vervangt het niet een intercollegiaal (fysieke) overleg met (directe) collega's. 

Bij verzending van bovenstaand formulier geeft u ons toestemming om uw gegevens te gebruiken om contact met u op te nemen n.a.v. uw vraag en u de nieuwsbrief toe te sturen.