• Praten over rouw, scheiding en emoties in Kindertaal.
  • Speels, luchtig en makkelijk!

praten over Rouw en dood in de klas

Onderstaand vind je alles wat je nodig hebt om je leerling goed door een periode van rouw te helpen, maar ook om in KinderTaal over de Dood te praten. Met kinderen praten over de dood is normaal en kan angst voor de dood voorkomen. We krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken, dus waarom wachten? Praten over de dood is niet moeilijk en 'zwaar' met de Sloompje Slak® producten; Kinderboeken, troostpakketten, posters e.d. die je een concrete tool in handen geven.  Wil je leren hoe je kinderen bij rouw volgens de Sloompje Slak® methode kunt helpen? Volg dan de training voor professionals. Meld je aan voor de Sloompje Slak® Nieuwsbrief om verzekerd te zijn van een doorlopend aanbod aan tips, informatie, interessante video's toegespitst op jouw rol als leerkracht.  Of stel je vraag aan de Expert

Kinderboeken 

training voor leerkrachten / onderwijs

In de training Rouwen met Sloompje leer je in 2 dagen;

  • De dood op een speelse manier bespreekbaar maken met kinderen
  • Kinderen ondersteunen bij emotionele processen na overlijden van een dierbare
  • Angst voor de dood verminderen

Lees verder

of organiseer een inspirerende...

Hulp van een expert

Heeft je leerling het lastig met het verlies van een dierbare en/of zit hij/zij niet lekker in zijn vel én heb jij behoefte aan de blik van een collega professional? Stel hier je vraag aan de expert en ontvang binnen 2 werkdagen een persoonlijk antwoord. 

Hoewel uw vraag met de grootste zorgvuldigheid en expertise wordt behandeld, vervangt het niet een intercollegiaal (fysieke) overleg met (directe) collega's. 

Bij verzending van bovenstaand formulier geeft u ons toestemming om uw gegevens te gebruiken om contact met u op te nemen n.a.v. uw vraag en u de nieuwsbrief toe te sturen.