• Praten over rouw, scheiding en emoties in Kindertaal.
  • Speels, luchtig en makkelijk!

kinderen helpen bij emotionele problemen

Kinderen verwerken van nature via spel en fantasie. Daar ligt dan ook een grote kans om met kinderen te 'praten' over 'moeilijke' onderwerpen. De Sloompje Slak® producten geven je concrete tools in handen om je cliënten te ondersteunen bij uiteenlopende emotionele problemen. Wil je je verder verdiepen: dan is de E-learning of training Emoties & KinderTaal wellicht iets voor jou. Meld je aan voor de Sloompje Slak Nieuwsbrief om verzekerd te zijn van een doorlopend aanbod aan tips, informatie, interessante video's toegespitst op jouw rol als hulpverlener. 

concrete tools voor hulpverlening

E-learning Kind en Scheiding

Maak kennis met de Sloompje Slak®  producten en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn om in gesprek te gaan met kinderen én ouders over emoties. Wil je op een speelse en laagdrempelige manier ondersteuning bieden aan (kinderen van) bij emotionele problemen?

Dan is de E-learning iets voor jou!

training hulpverlening - Emoties in Kindertaal

Leer hoe je op een speelse, laagdrempelige en sensitieve wijze kinderen én ouders kunt ondersteunen bij emotionele processen en/of problemen volgens de Sloompje Slak®, het gebroken huis methode. In deze training leer je o.a.  

  • Hoe je in KinderTaal over emoties kunt praten
  • Welke werkvormen je kunt inzetten bij kinderen
  • Hoe je ouders kunt helpen om met hun kind te 'praten' over emoties
  • Hoe je de Sloompje Slak® producten hierbij kunt gebruiken 

De training bestaat uit een combinatie van praktijk, theorie (o.a. in de vorm van e-learning), casuïstiek en supervisie. 

Leid je medewerkers op tot specialist - Kind en emotie

Werken je medewerkers met kinderen met emotionele problemen? Leer hen nog beter af te stemmen op de belevingswereld van kinderen. Met deze Incompany training komen je medewerkers sneller tot de kern, wordt hun arsenaal aan creatieve, kindgerichte werkvormen uitgebreid én blijven ze geïnspireerd! We vinden het belangrijk om medewerkers niet alleen te scholen in kennis, maar vooral ook in zelfreflectie. Tijdens onze incompany training besteden we daar aandacht aan. In de hulpverlening ben je immers zelf het instrument. Hoe behoud je je eigen energie, bewaak je grenzen, waar liggen je eigen triggerpunten en hoe haal je voldoening uit vaak complexe gezinssystemen? Zo geef je én de best mogelijke hulp én hou je je medewerkers gezond en gemotiveerd!

Informeer naar de mogelijkheden voor een inspirerende incompany training. 

Gratis tips 'praten' over emoties 

De 'taal' van een kind is anders dan die van ons/volwassenen. Leer de taal van kinderen spreken en maak het jezelf én je cliënt een stuk makkelijker!